Semne sau factori de risc pentru boala oculară

Semne sau factori de risc pentru boala oculară

Diferitele boli oculare sunt menționate mai jos împreună cu simptomele / semnele și factorii lor de risc.

Glaucom

Glaucomul este o afectiune oculara cronica, de cele mai multe ori bilaterala asociata cu cresterea presiunii intraoculare peste nivelul suportat de nervul optic, care determina in timp deteriorarea acestuia. Daca presiunea intraoculara se mentine crescuta, se ajunge si la orbire. Exista o forma de glaucom cu tensiune normala, in acest caz afectiunea fiind mai dificil de diagnosticat si de tratat.

Factorii de risc a Glaucomul sunt:
vârsta și machiajul genetic. Fumatul, îmbătrânirea, consumul de alcool, infecțiile oculare, nutriția necorespunzătoare, daunele UV, Accidentările și accidentele, hipertensiunea, hipertensiunea oculară, diabetul și ereditatea sunt diferiții factori asociați cu glaucomul.

Cataractă

Cataracta este o boală care atacă ochiul și se manifestă prin opacifierea cristalinului sau a capsulei lui. Această opacifiere este responsabilă de o scădere progresivă a vederii, la început însoțită de o jenă la lumină (fotofobie). Scăderea vederii poate fi rapidă (câteva săptămâni) dacă e din cauza unui traumatism.

Factorii de risc a Cataractei sunt:
Persoanele cu istoric familial diabetic au un factor de risc ridicat pentru dezvoltarea cataractei. Alți factori includ îmbătrânirea, infecțiile oculare, daunele UV, leziunile și accidentele, miopia înaltă, hipertensiunea oculară, medicamentele pentru steroizi și ereditatea.

Retinopatia diabetică

Retinopatia diabetică afectează până la 80% dintre cei care au suferit diabet de 20 de ani sau mai mult. Cel puțin 90% din cazurile noi ar putea fi reduse printr-un tratament corespunzător și o monitorizare a ochilor. Cu cât o persoană are mai mult diabet, cu atât crește șansele de a dezvolta retinopatie diabetică. În fiecare an, în Statele Unite, retinopatia diabetică reprezintă 12% din toate cazurile noi de orbire. Este, de asemenea, cauza principală a orbirii la persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani.

Factorii de risc a Retinopatiei diabetice:
Prezența diabetului, hipertensiune arteriala, nivelul glicemiei, sarcina, nivelurile de lipide serice și factori genetici, uneori și factorile nutritive.