Dr Béres Hajnalka

Medic primar oftalmolog
Doctor în științe medicale

Dr. Beres Hajnalka Medic primar oftalmolog Doctor în științe medicale

M-am născut în anul 1968 la Nimigea de Jos, județul Bistrita-Năsăud, unde am terminat și gimnaziul. Liceul am absolvit la Târgu-Mureș și tot acolo am obținut și diploma de medic la Facultatea de Medicină și Farmacie în anul 1996.

Din anul 1997 lucrez în cadrul Spitalului Județean din Sfântu-Gheorghe.

În cadrul rezidențiatului am avut onoarea de a învăța tainele oftalmologiei de la prof dr Süveges Ildiko din Budapesta, conf.dr Csiszár Anna Adrienn în cadrul Spitalului de Oftalmologie din Târgu Mureș și dr. Cherestes Ioan șef secție oftalmologie, doctor în științe medicale la Spitalul Județean Sfântu-Gheorghe.

În anul 2003 am susținut examenul de medic specialist oftalmolog la Târgu Mureș.

În anul 2008 am susținut examenul de medic primar oftalmolog la Iași.

În anul 2009 am deschis cabinetul meu privat , unde stau la dispoziția pacienților de 10 ani. Echipa mea este alcătuită din soțul meu și două domnișoare cu o vastă experiență în vânzări.

Din 2010 operez cataracta prin tehnica de facoemulsificație, care a reprezentat un pas uriaș în convalescența pacienților scurtând perioada de vindecare. Totodată prin implementarea acestei tehnici intervențiile chirurgicale pentru cataractă putem efectua prin internare de zi, scurtând în acest fel durata de spitalizare al pacienților.

În anul 2012 am susținut teza mea de doctorat în cadrul Școlii de Studii Doctorale la UMF Târgu Mureș cu titlul: ” Efectele ciclofotocoagulării transsclerale în stadiu avansat, dureros al glaucomului”.

Din 2013 operez glaucomul cu unghi deschis- cu scopul diminuării tensiunii intraoculare- prin metoda cea mai eficientă din Europa , care se numește canaloplastia lui Scharioth.

Între 2006-2017 am fost coordonatorul compartimentului de oftalmologie al Spialului Județean Sfântu-Gheorghe.

Distincție:
În 2012 am fost premiat pentru lucrarea : Implantul de cristalin cu scop refractiv la Zilele medicale covăsnene.

Sunt autorul și coautorul a mai multor lucrări și publicații științifice.