Dr Béres Hajnalka

Szemész főorvos
Az orvostudományok doktora

Dr. Beres Hajnalka Medic primar oftalmolog Doctor în științe medicale

1968-ban születtem Magyarnemegyén (Beszterce-Naszód megye) és az általános iskolát is ott fejeztem be. A líceumot Marosvásárhelyen végeztem, majd ugyancsak a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen szereztem orvosi oklevelet 1996-ban.

1997-tol a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban dolgozom.

Szemész rezidens képzésem alatt a budapesti I-es számú Szemklinikán Süveges Ildikó professzor asszony tanítványa, Marosvásárhelyen Csiszár Anna Adrienn doktornő és tanársegéd tanítványa és Sepsiszentgyörgyön Dr. Cherestes Ioan tanítványa voltam.

2003-ban lettem szemész szakorvos, Marosvásárhelyen.

2008-ban sikeresen főorvosi vizsgáztam Jászvásárban (Iași).

2009-ben megnyitottam saját szemészeti rendelőmet, ahol immár 10 éve állok a betegek rendelkezésére délutánonként. A csapatomat alkotja a férjem és két optikában jártas eladó hölgy.

2010-ben elsőként vezettem be Sepsiszentgyörgyön a szürkehályog műtétére a fakoemulszifikációs tehnikát , ami óriási előrelépést jelentett a betegek gyors felépülésében, ugyanakkor ennek a műtéti eljárásnak a bevezetésével gyakorlatilag a szürkehályog műtéteteket az egynapos sebészet keretén

2012-ben védtem meg doktori disszertációmat Marosvásárhelyen, melynek címe: „A transsclerális ciclofotocoaguláció hatásai a glaukóma előrehaladott, fájdalmas szakaszában.”

2013-ban ugyancsak elsőként vezettem be és műtöm mindmáig a nyitott zúgú zöldhályogot a szemnyomás csökkentés szempontjából Európában a legígéretesebb módszerrel, amit „Scharioth féle canaloplasticanak” hívnak .

2006-2017 között a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Sürgösségi Kórház szemészeti osztályának vezetője voltam

Kitüntetések:
2012-ben „Dr. Bíró András ”díj a: „ Műlencse implantátum refraktiv célból” című dolgozatért.

Számos cikknek és tudományos dolgozatnak a szerzője és társszerzője.